torsdag 5. februar 2009

Klart du kan 2










En bug

Dette er egentlig en kommentar til Guttorm, sitt innlegg klart du kan men som han skriver så er det noen bugs som skaper problemer så jeg får ikke kommentert på bloggen hans. For meg som fagperson er det ikke noe problem å lede elevene i den digtale verden, problemet er heller rundt det tekniske ved bruke av pc.
1. Elevene er ofte motvillige til å prøve nye ting, pcen gir mulighet til at elevene kan arbeide på ulike måter, men de henger ofte igjen i word eller powerpoint.
2 Skal de bruke et program for andre gang har de glemt brukernavn og passord.
3. Det er vanskelig å få oversikt over arbeidene til elevene. det blir mye "klikking" for å sjekke.
4. Elevene blir aldri ferdige med arbeidene sine, det er alltid noe som de skal gjøre bedre.
5. LMSene er utrolig tungvinte i bruk. Et snitt på 5 "klikk" for å sjekke og kommentere en oppgave kan ta motet fra enhver.

Sånn, det får være nok frustrasjonslufting for i dag.

1 kommentar:

Tim Golding sa...

Jeg er enig med deg Erik. Flott at du fikk fram denne problemstillingen for det er et reelt utfordring i klasserommet. Jeg synes at mange elever er utrolig skeptisk til nye ting på nettet. Facebook og nettby har de fleste et forhold til, men mange kvier seg å "sign up" med de web 20 tjenster som kan faktisk brukes i undervisningen/læring. At de ofte glemme passordet er ikke noe nytt, (det gjør oss voksne også) det som trengs er gode rutiner og en plass/program for lagring av disse passordene. Slike finnes det flere av gratis på nettet - så lenge man ikke glemme passordet da :)