torsdag 11. desember 2008

NDLA og profesjonelle bilder




I forrige innlegg la jeg ut bilder som elevene kan bruke i forsøksrapportene sine. Etter innlegget fikk jeg en kommentar fra Einar Berg. Ndla ønsker å bruke slike bildesamlinger i Ndla produksjoner, mot at opphavsmann og kilde oppgis. Det er bare hyggelig at noen flere vil bruke bildene våre, og det er jo derfor vi legger dem ut. Til bruk og inspirasjon. Men bildene som er lagt ut er ikke av profesjonell kvalitet. Burde ikke bilder som brukes i Ndla ha en profesjonell kvalitet? Til nå synes jeg Ndla bærer litt for mye preg av "hjemmesnekring". Kommer de til å fortsette med det eller kommer det et løft både på det layout messige og i bildebruken? Jeg kjenner selvfølgelig bare naturfagsidene, og til nå er de for tunge og trauste til at det blir spennende for elevene å gå inn på de.

1 kommentar:

EinarB sa...

Jeg er enig med deg i at bildene bør være gode, helst av profesjonell kvalitet. Å kjøpe alt vi har bruk for har vi imidlertid ikke råd til, i alle fall ikke hvis vi ønsker å gi brukerne den frihetsgraden som er ønskelig. (Se for eksempel på betingelsene til Scanpix.)

Derfor brukes i stor utstrekning Wikimedia Commons, som har veldig mange bra bilder, de fleste til fri bruk. Hvis vi i tillegg kan velge ut de beste bildene fra private kilder, er det en ren bonus :-)

Om nettstedet skal bli fullstendig strømlinjeformet og profesjonelt vet jeg ikke. Kan det skremme bort lærere og elever som ønsker å bidra til lag 2, som etter planen skal være i drift til høsten?